Yoginit & Yogit

Täältä pääset tutustumaan tinkimättömään Kerala-ohjelmaan ja opettajiimme! Julkaisemme opettajat yksitellen, 24.1.2024 alkaen. Tervetuloa seuraamaan opettajaesittelyitämme ja ohjelman julkistusta! Tarkempi aikataulu sekä tuntien sisällöt julkaistaan lähempänä tapahtumaa.

Olemme sydämemme pohjasta kiitollisia kaikille näille opettajille, jotka ovat tulossa jakamaan sisäistämäänsä joogan oppia ja oivalluksia meille kaikille!

TERVETULOA KERALAAN – OPETTAJAT

MIA JOKINIVA / DYNAAMINEN HATHA & MANTRA

Mia Jokiniva on retriittikeskus Villa Mandalan ja joogaportaali Bindun toinen perustaja, kulttuuriantropologi, stressinhallinnan valmentaja ja joogaopettajakouluttaja, joka on työskennellyt liikunnan ja joogan ammattilaisena yli 20 vuotta. Mia omaa 9 vuoden vedisen, hinduperinteen ja tantratradition mantraharjoittelun kokemuksen. Hän on valmistunut 3,5 vuoden (2019–2022) mantraopintojen jälkeen mantraopettajaksi Krishnamacharyan linjasta ja saanut linjan opetusluvan. 

Mian erityisiä jooga-intohimoja ovat mantrat, sanskritin kieli, joogaterapia, sovellettu anatomia sekä joogafilosofian, tantran ja buddhalaisen filosofian opiskelu ja opetus. Vaikka Mia nojaa työssään klassisen joogan eri perinteisiin, hänelle on tärkeää edistää myös liikuntalääketieteen, biomekaniikan ja näyttöön perustuvan toiminnan (EBP) ymmärryksen tuomista joogan piiriin. 

Asanapuolella Mia opettaa koreografisen, vahvan vinyasan ohella mieluiten joogaterapiatunteja ja yinjoogaa, joka ammentaa taolaisuudesta ja kiinalaisesta lääketieteestä.

Pysykäähän kuulolla, sillä Mialta on tulossa aivan todella mielenkiintoinen kokonaisuus Kerala Joogafestivaaleille.

Tutustu Binduun täällä!

Tutustu Villa Mandalaan täällä!

JARNO MÄKELÄ / IYENGAR JOOGA

Jarno Mäkelä osaamisessa yhdistyvät jooga ja osteopatia.

Jarnon joogapolku alkoi vuonna 1998 ja joogan opetus vuonna 2005. Hän valmistui Iyengarjoogan nelivuotisesta opettajakoulutuksesta vuonna 2012 ja on sittemmin jatkokouluttautunut Iyengarjoogan Lecel II -tasolle. Jarno on myös osteopaatti AMK, mikä tuo oman sävynsä hänen jooganopetukseensa.

KIRSI TIKKA / DYNAAMINEN HATHA & YINJOOGA

Olen kiinnostunut siitä miten liikkua sisältä käsin ikään kuin luut liikuttaisivat lihaksia tai miten iho on hengittävä ja tunteva, ja kuinka tuoda joogan filosofian opit jokapäiväiseen arkeemme, tukemaan ja parantamaan meidän kokonaisvaltaista kokemista elämästämme.

Olen sydämellinen ja lempeä jooganopettaja, joogakouluttaja, kulttuurintuottaja, uskontieteiden opiskelija ja ammattitanssija. Ensimmäiseltä ammatiltani olen tanssija. Valmistunut klassiseksi balettitanssijaksi Oopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2006 ja sen jälkeen syvensin opintojani nykytanssin saralla mm. Tel Avivissa Israelissa usean vuoden ajan. Tanssijan ammatti vaihtui kuitenkin kuin lennosta joogan opettamiseen vuonna 2008.

Olen opettanut päätoimisesti joogaa vuodesta 2009 lähtien ja ehtinyt opettaa monissa Helsingin joogastudioissa kuin kuntokeskuksissa. Näistä mainittakoon: Studio Yin, Urban ja Villa Mandala, Hima Happiness, Pranama, Esport Fitness, Motivus kuntokeskukset ja Fressi liikuntakeskukset. Oman esimmäisen joogatilan Yoga Base Helsingin olen perustanut yhdessä kollegani Tiinan kanssa elokussa 2017. Yoga Base ehti toimia kesään 2023 asti suurella sydämellä ja menestyksellä läpi vaikeiden pandemia vuosien. Kuitenkin ajat ja ihmiset muuttuvat ja päätimme lopettaa Yoga Basen ja toimia itsenäisinä joogaopettajian tahoillamme. Perustin kesällä 2023 Jooga Soman, joka on joogan, yhdessä olon ja luovan tekemisen paikka Helsingin Vallilassa.

JANNE KONTALA / JOOGATYÖPAJA & KIRTANA

Janne Kontala on jakanut joogatietämystään vuodesta 1994. Hän tutustui joogakirjallisuuteen vuonna 1986, ja se sytytti kiinnostuksen, joka pian kehittyi päivittäiseksi harjoitukseksi. 1990-luvun alusta alkaen Janne on opiskellut perinteisissä ashrameissa sekä Intiassa että lännessä. Jo varhain Janne on yhdistänyt pyhän äänen käytön kaikissa sen muodoissa – svadhyaya, mantra-japa ja kirtanam – omaan asana- ja pranayama-harjoitukseen, Hatha-joogan tapaan. Vaikka henkilökohtainen päivittäinen harjoitus on Jannen tärkein inspiraationlähde, hän on yhdistänyt perinteisen joogan uskontotieteen opintoihin, joissa hänellä on tohtorin tutkinto Åbo Akademin yliopistosta. Väitöskirjan ja muiden uskontososiologian alan artikkelien lisäksi Janne on kirjoittanut kirjan Joogan Sydän, sekä kommentaarit Yoga-sutraan ja Bhagavad Gitaan. Janne on myös jooga-lehti Anandan perustajajäsen. Janne on kouluttanut joogaopettajia vuodesta 2005 ja erikoistunut joogafilosofiaan ja meditaatioon, sekä pranayaman ja asanan käyttöön meditaation tukemisessa.

JANINA SUURONEN / GROUNDING YIN

Janina Suuronen on Yogaroom Lumon perustaja, joogaopettaja, joogaterapeutti, shiatsu-hoitaja sekä ennen kaikkea utelias elämänopiskelija. Hän Inspiroituu ja täydentää jatkuvasti oppejaan perinteisestä kiinalaisesta lääketieteestä ja opiskelee useampia vaihtoehtoisia hoitomuotoja, kuten vyöhyketerapiaa, aurikuloterapiaa, aromaterapiaa ja thaijoogahierontaa. Janina pitää Keralassa Grounding Yin® tunnin.

Tutustu Lumon tarinaan Instagramissa: @yogaroom_lumon

MINNA ANDERSSON / GROUNDING YIN

Minulla on kokemusta on niin hoito-, kuin liikunta- ja hyvinvointialalta useita vuosia. Olen käynyt useita koulutuksia, kuten mm. Joogaopettaja, Shiatsu-hoitaja sekä kouluttaja, Master Herbalist, Kukkaterapeutti, perinteinen kiinalainen lääketiede ja aurikuloterapia. Olen luonut 3 Joogaharjoitusta (GroundingYin, Feminine Yin, Heal In Yin)  ja 2 niihin liittyvää koulutusta. Olen kouluttanut n.200 ohjaajaa ympäri Suomen sekä kirjoittanut 2 koulutuksiini liittyvää kirjaa. Nyt olen sydän täynnä rakkautta ja enemmän kuin innoissani päästessäni opettamaan GroundingYin tunnin Keralan joogafestareille yhdessä ihanan ystäväni Janinan sekä Liisan kanssa.

LIISA / GROUNDING YIN

Liisa on aina ollut liikunnallinen ja jotenkin leikkisä menijä joskin uransa hän on tehnyt liike-elämässä markkinoinnin johdon tehtävissä. Hyvinvointialalle hän kouluttautui yksityisyrittäjäksi 12 vuotta sitten. Liisa on koulutukseltaan Jooga-ohjaaja (RYT 200 h+ Yin Jooga 100 h) Urheiluhieroja, Personal Trainer, MBA ja LJK. Joogaan Liisa tutustui noin kymmenen vuotta sitten. Laji avasi uuden maailman niin oman kehon tutustumiseen kuin epätasapainojen ja epäsuhtien tiedostamiseen sekä myös korjaamiseen omassa kehossani. Tällä tiellä hän on yhä. Liisan tunnit ovat energisiä ja selkeitä sekä noudattavat kunkin tuntityypin gendreä – henkeä ja lupausta – turvallisesti. Tällä hetkellä Liisa opiskelee Grouning Yin:iä (valmistuu 12/23) ja  Keralassa Liisa osallistuu apuopettajana Janina Suurosen sekä Minna Anderssonin pitämään Grounding Yin (R) tuntiin. Nähdään siellä !

ARTTU RATILAINEN / DYNAAMINEN HATHA

Artun harjoituspolku alkoi Yin-, Astanga- ja Flowjoogalla vuonna 2012. Hän kävi ensimmäisen opettajakoulutuksensa Satu Tuomelan opissa Nicaraguassa vuonna 2014 (Authentic Flow RYT200) ja on ohjannut joogaa vuodesta 2015 lähtien. Arttu täydensi opintojaan Yinjoogan 30h lisäkoulutuksessa vuonna 2015 ja jatkoi joogaopintojaan Villa Mandalan 250h joogaopettajan peruskoulutuksen merkeissä vuonna 2022.

Arttu opiskelee tällä hetkellä fysioterapeutin ammattiin sekä joogan puolella joogaterapiaa. Artun oma harjoitus rakentuu Iyengar-, Astanga- ja Shaktajoogan ympärille, ja hänen ohjaustyylinsä on terapeuttisuutta ja tekniikkaa painottava. Arttu korostaa oman itsenäisen harjoituksen merkitystä, ja tarjoaakin jatkuvasti eväitä vietäväksi arjen keskelle ja omalle matolle käyttöön otettaviksi.

ELISA KUUTTILA (ENG.) / KATONAH YOGA

Elisa Kuuttila on joogastudio Pranama Helsingin omistaja, Suomen ensimmäinen sertifioitu Katonah yoga -opettaja sekä SUP- ja Aerial joogan pioneeri. Opettamisen hän aloitti vuonna 2012 ja on siitä asti opiskellut sekä opettanut joogan eri suuntauksia ja teorioita ympäri maailmaa.

Viimeiset vuodet Elisa on tutkinut erilaisista näkökulmista kehon ja mielen yhteyttä länsimaista ja itämaista lääketiedettä apuna käyttäen samoin kuin joogan kokonaisvaltaista vaikutusta elämään ja elämänlaatuun. Elisa on kirjoittanut Joogaa kaikille kirjan, joka ilmestyi vuonna 2022.

Elisa teaches at the Kerala Yoga Festival in English.

Elisa Kuuttila is the owner of yoga studio Pranama Helsinki, Finland’s first certified Katonah yoga teacher and a pioneer of SUP and Aerial yoga. She started teaching in 2012 and since then has studied and taught different trends and theories of yoga around the world. For the past few years, Elisa has studied the connection between body and mind from different perspectives, using Western and Eastern medicine as help, as well as the comprehensive effect of yoga on life and quality of life. Elisa has written the book Joogaa kaikille (Yoga for all), which was published in 2022.

TERRY THOMAS (ENG.) / AYURVEDA

Terry Thomas is a positive and inspiring Ayurveda therapist who moved to Finland over 15 years ago with his Finnish wife from greenish Kerala, India. Terry and his wife Marjo founded Luontaishoitola Saraswati, which specializes in Ayurvedic treatments, already in 2009. Saraswati offers a versatile selection of authentic Ayurvedic massages and treatments. Treatments are done in much the same way and with the same techniques as in Kerala, India. The most popular treatments are Ayurvedic abhyanga massage, Ayurvedic marma massage, Indian head massage and Shirodhara treatment, i.e. warm oil draining treatment on the forehead.

In recent years, Saraswati’s clients have become more and more interested in holistic cleansing of the body through the Ayurvedic Panchakarma treatment cycle. Terry Tailors individual Panchakarma treatment sessions for Saraswati’s clients.

OUTI PIKKUOKSA (ENG.) / MEDITATION

As a passionate mind-body-spirit professional, my journey spans an extensive array of disciplines designed to nurture and heal the whole person. I use both scientific knowledge and intuitive wisdom to create a safe and empowering environment for individuals to explore their own path to feeling better.

Mind: With my professional foundation in psychology, including neuropsychology and nutritional psychology, I delve into the human mind and its connection to our physical well-being. Different psychotherapy and coaching modalities constitute a vital part of my toolkit, offering clients safe and insightful pathways to self-discovery and healing.

Body: As a mindfulness instructor, yoga teacher, and yoga therapist, I guide individuals through practices that harmonize the body, mind, and spirit, promoting inner peace, physical health, and mental clarity.

Spirit: My practices are complemented by my work in spiritual healing and as a psychic, where I explore and harness the subtle energies that influence our health and happiness, connecting with deeper spiritual dimensions.

My goal is to help each person find their own unique way to wellness, drawing from a broad spectrum of approaches offering a truly integrated and unique approach to health and happiness.

TINTTI ANDERSSON (ENG.) / YIN YOGA

Over the years yin yoga has become one of the most important means of self-love for me. You experience this in the statis of the exercise, in the subtle movement, in the dreaminess, in the way the breath controls the body, the mind, even the energy. How beautifully and effortlessly the creation of a connection with yourself starts. How you can lovingly look at the functioning of your body. What a great, forward-moving force there is in stillness, when one’s support ends, the work begins interacting with everything that is. For me, Yin Yoga represents one form of inner alchemy, a kind of magic that requires practice and dedication. YIN MAGIC.

I’m Tintti Andersson, Yin Yoga teacher, creator, voice and driving force of FeminYin Magic Flow®. I also work as a spiritual helper, energyworker, speaker, trainer and artist. Today my teaching is based on my research and observations of energywork, Taoism and ways of alchemy. My educational background is Yin Yoga and Meditation teacher 100h, Mental Coach, Sound- and Energyhealer. Before diving in to the depths of Yin Yoga, and after that as well, I’ve observed the movement of body and mind also in the world of dance and martial arts.

At the moment, I work as an independent teacher in Finland and abroad. Teaching Yin Yoga and spiritual outlook on life. Most of all, I let my FeminYin Magic Flow

***

PS. Seuraathan meidän some-kanavia. Löydät meidät Facebookista ja Instagramista @keralajoogafestivaalit

Kiva, että seuraat uutisointiamme!